Alışık olmadığımız bir lezzetle Çaylı Kurabiye Tarifi ile sizlerleyiz, içerisine isterseniz bergomot kokulu nehir da kullanabilirsiniz. Muhakkak özel bir tada sahip olan kurabiyemizin yapımıda fazla kolay, bir takım püf noktalarına uyarı ederek hazırlarsanız, mükemmel kurabiyelere sahip olabilirsiniz. defalarca söylediğimiz gibi, malzemelerin taze olması gerekiyor. İçine katacağınız sıvıların oda ısısında olması gerekiyor, hamuru hazırladıktan sonra mutlaka 15 dakika dinlendirip sonradan kurabiyelere şekil vermeliyiz. Çaylı Kurabiye fırına verdikten daha sonra pişme süresince sıkça teftiş etmelisiniz hafif pembe renk alır almaz fırından almalısınız. Basit gelsin..
30 adet
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz nehir
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurtanın akı
Yarım dere bardağı haşhaş tohumu
Yarım dere bardağı susam
1 akarsu bardağı iri dövülmüş fındık
Tereyağ, sıvıyağ, pudraşekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Dere, kabartma tozu, vanilya ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene değin un ek edin. Bütün malzemeyi yoğurun ve üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Hamurların tümünün üstteki kısmını önce yumurta akına bulayın. daha sonra 10 tanesini haşhaş tohumuna, 10 tanesini susuzluk, 10 tanesini de fındığa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin.