Malzemeler
10 kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demlenmiş sıcak çay
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 küçük limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
Yapılışı
Küp doğradığınız incir, çekilmiş ceviz içi, mahlep ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
Sıcak çayı ilave edip üzerini streç filmle kapatın ve 20 dakika dinlendirin. Yumurtaları geniş bir kasede bir mikser yardımıyla çırpın.
Kabartma tozu, tarçın, limon kabuğu rendesi un ve incirli karışımı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
Harcı yağladığınız ve unladığınız bir kek kalbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.