Malzemeler
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vaniya
Yarım paket margarin
Kıvamına göre un
Süslemek için
Çikolata veya çikolata sosu
Yapılışı
İlk olarak yumurtamızı ve şekerimizi kabımızın içine ilave edip mikserle bir güzel çırpalım. Sonrasında sıvıyağımızı ve vanilyamızı ilave ederek bir kaç dakika kadar daha çırpma işlemini sürdürmeliyiz.
Unumuzu eleyerek kabartma tozu ile karıştırıp hamurumuzu yoğurma işlemini başlatalım. Hamurumuz yoğrulduğunda toparlanan ve dağılmayan yada çok ele yapışmayacak şekilde bir hamur olmalıdır.
Hazırladığımız hamur tam istediğimiz kıvamda olduğunda toparlayarak streç kağıdına saralım ve dinlendirmek üzere 1 saat kadar buzdolabında bekletelim. Dinlendirme süremiz sona erdiği vakit hamurumuzu çıkaralım ve 10 dakika kadar da tezgahımızın bekletelim.
Hamurumuz buzdolabında beklediği için biraz sertleşecektir. Hamurumuzu açabildiğimiz kadarı ile 2 veya 3 parçaya bölerek açabiliriz. Hamurumuzu açarak sanki hazır bardak çay yapıyormuşuz gibi desen vermek için açtığımız hamuru dörtgen olacak şekilde keselim. Çay süsü vermek için ise dörgen olan karelerin sadece üst kısımda bulunan kulaklarını keselim. Bu işlem esnasında fırınımızı 175 derece sıcaklığa ayarlayalım. Fırın tepsimizin içine yağlı kağıt serip üzerine kurabiyelerimizi dizelim. Hamurumuz bitene denk aynı işlemi tekrarlayalım.
İsteğe göre benmari usulü eritilmiş çikolata veya da çikolata sosu kullanabilirsiniz. Isınmış olan fırınımıza kurabiyelerimizi sürerek 15 dakika kadar pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi çıkardığımızda çikolata sosuna veya eritilmiş çikolataya yarısına kadar batırarak kurabiyelerimizi servis tabağına tek tek olacak şekilde diziyoruz. Kurabiyeleri dolapta bekletip çikolatası tamamen sertleştiğinde servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.