1/2 çay kaşığı tuz Yumurta akları ile çırpılacak Kreması için;
3 su bardağı ricotta peyniri
1/4 su bardağı meyve şekerlemesi Portakal veya kayısı, incir gibi
Rendelenmiş çikolata ya da damla çikolata
1/4 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı doğranmış kavrulmuş badem Üzeri için;
Pudra şekeri
Meyve şekerlemeleri
Cassata Nasıl Yapılır?
PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?
Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı çırpma kaplarına alın. Yumurta sarılarını toz şeker ile birlikte mikser desteğiyle krema haline gelene kadar çırpın. Daha sonra karışımın içine limon syat, portakal kabuğu rendesi ve kek ununu ilave ederek çırpın. Ayırdığınız yumurta akının içine tuzu ilave ederek mikser desteği ile kar haline gelip katılaşana kadar çırpın. Yumurta aklarını bir spatula desteğiyle üç seferde yumurta sarılarına yedirerek ekleyin. İyice homojen bir karışım olana kadar yavaş hareketlerle karıştırın. 20 cm. çapındaki kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serip, pandispanya hamurunu yavaşça dökün. 1-2 kere tezgaha vurdurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. PASTA YAPIMI
Kekiniz iyice soğuduktan sonra üst kısmından 1 cm kalınlığında kapak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz katı kenara ayırın ve taban kısmının içini çıkartın. Kekin iç kısmını aldıktan sonra kremayı içine boşaltıp yayın. Ayırdığınız kek katını kremanın üzerine yerleştirip kapatın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Pastanın üzerini pudra şekeri ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.
LOR PEYNİRİ DE OLUR
Ricotta peynirini veya kahvaltılık tatlı lor peynirini bir karıştırma kabına alıp toz şeker ile krema haline gelene kadar çırpın. Rendelenmiş çikolata, doğranmış meyve şekerlemeleri, tarçın ve kavrulmuş badem ilave edip karıştırın.
İPUCU
İsterseniz pastanın tamamını şeker hamuru ile kaplayıp dilediğiniz şekilde süsleyerek de servis yapabilirsiniz.