İç dolgusunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırın ve üzerini kapatıp hamuru hazırlayana kadar bir kenarda bekletin.
İç harç hamur kıvamına gelince avucunuzda yuvarlayarak erik büyüklüğünde toplar hazırlayın.
Hamuru için bir karıştırma kabına yumuşak tereyağını, akışkan yağı, yoğurdu ve sirkeyi alarak iyice karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve içine hazırladığınız dolgu malzemesini koyarak kapatın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp pürüzsüz hale getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine plastik meşrubat kapağı ile biçim verip ortalarına tam fındık yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika kadar bekletin.
Soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve tepsiyi ılık fırının içine alıp 15-20 dakika, şerbeti iyice sürüklemesini sağlayın. Şerbeti tamamen sürükledikten sonra servis yapın.