Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Canga Krem

Canga Krem

Canga Krem Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1, 5yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su kadehi toz şeker
  • 1 koli krema
  • 1/3 çay kadehi süt
  • 1 su kadehi yer fıstığı

Canga Krem Tarifi Yapılışı

  1. Beyaz kısım için tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alın.
  2. Kesintisiz karıştırarak pişirin.
  3. Koyulaşınca tereyağı ilave edip, ocaktan alın.
  4. Kaselerin 2/3ünü doldurun.
  5. 1 saat dinlendirin. Üzeri kabuklansın.
  6. Gelelim karamelli canga kısma; genişce kaşığı rahatça hareket ettirebileceğiniz bir tencereye toz şekeri alın.
  7. En ufak ocağa alın en üst seviyede açıp evvel tencereyi ısıtın.
  8. Tencere ısınır ısınmaz ocağı kısın toz şeker sarih renkte yanmadan eriyene kadar ısıtın.
  9. Hiç pütür kalmadan eriyince sütü, yer fıstığını ve kremayı ilave edip tekerrür ısınana kadar bekleyin. Isındıkça akışkan kıvam alacak.
  10. Çok koyu olduysa akıcı yapabilmek için en fazla bir ufak çay kadehi kadar süt ilave edebilirsiniz.
  11. Ocaktan alın 5 dakika kadar dinlendirin.
  12. Kremanın üzerine 1 kepçe canga sosu yavaş yavaş dolaştırarak dökün.
  13. Soğumaya vazgeçin. Soğuyan canga kremi servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın