Çak Çak Tatlısı Tatar Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
3 yumurta
250 g un
1 kutu kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Şerbeti için
2 su bardağı bal
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı mısır nişastası
İçi için
Yer fıstığı
Kızartmak için
4 su bardağı sıvı yağ
Çak Çak Tatlısı Tatar Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğtümörün. Hamuru
5 eşit parçaya bölün ve her parçasını yuvarlak şekilde açıp, ortadan 2 ’ye kesin. Ortadan 2 ’ye böldüğünüz hamurları üst üste koyup şeritler halinde kesin. Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın. Kızgın yağa hamurları atın ve altın rengine geldiğinde yağdan alın. Kağıt havlu üzerine yayıp fazla yağını çektirin.
Bir sos tenceresinde bal ve şekeri, şeker tamamen eriyip bal renginden daha açık hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kızarttığınız hamurların üzerine bal ve şekerli şerbeti dökün ve üzerine yer fıstığı serpiştirin. Şekil vermek için arzu ettiğiniz boyuttaki fincanlara veya kalıplara hamurları doldurun. Kalıplara doldurduğunuz hamurları buzdolabında 45 dakika kadar bekletin. Soğuyan tatlıları kalıplarından çıkarıp servis yapın.