Çilekli Ve Gül Lokumlu Pavlova Çelengi Tarifi İçin malzemeler
Pavlova için
6 yumurta akı
330 g pudra şekeri
3 tatlı adalȩığı gül suyu
1.5 çay adalȩığı beyaz sirke
1 çay adalȩığı vanilya özü
2 tatlı adalȩığı darı nişastası
Yoğurt kreması için
700 g süzme yoğurt
80 g bal
100 ml krema
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelenginin üzeri için
250 g çilek
5-6 adet gül lokumu Küçük küpler halinde kesilmiş
10-15 adet taze yaban mersini
Gül yaprakları
Çilekli Ve Gül Lokumlu Pavlova Çelengi Nreel Yapılır?
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi lezzetini siz de deneyin.
Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ilave edip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, darı nişastası ve gül suyunu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili çember kalıp içerisine, adalȩıkla çelenk gibi çember yaparak koyun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişcerahat Pişerken renginin değişmemesine dikkat edin. Fırını kapatıp, fırın kapağının arasına peçete sıkıştırarak
hafif aralık vazgeçin. Fırın tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında bekletin 6 saat veya bütün gece.
Yoğurt kreması için yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Bir kase içine tülbent serip üzerine yoğurt karışımını dökün ve üzerini örtün. Bütün gece buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce çıkarıp süslemede kullanın.
Pavlova çelengini kalıbından dikkatli bir şekilde kırmadan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt kremasını tepecikler oluşturarak yayın. Dilimlenmiş çilek, yaban mersini, gül lokumu ve gül yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Pavlovalara şekil verirken kalıp kullanmak zorunda değşehirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde istediğiniz gibi şekil vererek de pişirebilirsiniz.