Başka bir kapta şeker ile yumurta sarılarını renkleri açılana kadar çırpın. Mısır nişastası ile unu eledikten sonra bu karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmemesi için kesintisiz karıştırın.
Yarım su bardağı kaynamış sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaynamış sütün üzerine ilave edin ve kısık ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını toz şeker ve bir miktar un ile açın. Hamurunuzu iki pişirme kağıdının arasına alarak yarım mm. kalınlığa ulaşana kadar açmaya devam edin.
Ayırdığınız yumurta beyazını tabana sürdükten sonra kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak pastacı kremasını yayın ve çilekleri de üstüne dizin.
Boşluk bıraktığınız yerlerden hamuru kıvırın ve üstüne yumurta sarısı sürün. File bademleri serpiştirdikten sonra 200 derece sıcaklıktaki fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çilekli Milföy Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tart hamurunda kullanacağınız malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
Tart hamurunu çok fazla yoğurmayın.
Hazırladığınız tartın kırılmaması için, kesinlikle tart kalıbı kullanın ve kalıbı yağlayın.
Çileğin yanı sıra, böğürtlen, frambuaz, yaban mersini gibi tropikal meyveler de kullanabilirsiniz.
Çilekli milföy tartı hazırladıktan sonra, üstünü çikolata sosu ile süsleyin.
1 Porsiyon Çilekli Milföy Tart Kaç Kalori?
Çilekli milföy tartın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 2 porsiyon tüketilmesi önerilir.