Malzemeler
Sosu için
Şerbeti için
Sunum için
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Baklavalık yufkaların üzerine ayçiçek yağı sürüp irmik serpin. Kısa kenarından başlayarak yelpaze gibi katlayın. Kat yerleri yukarıya bakacak biçimde yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Süt, yumurta, Pakmaya Pudra Şekeri, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kapta iyice çırpın ve kepçe ile yufkaların üzerine dolaştırın. İnce çekilmiş badem serpiştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti üzerine dolaştırıp bekletin. Çikolatalı sos ve sütü kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Baklavanın üzerine sos dolaştırıp servis yapın.