Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Büzgülü Baklava

Büzgülü Baklava

Büzgülü Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kutu hazır baklava yufkası
  • 1 çay kadehi ayçiçek yağı
  • 1 su kadehi irmik

Sosu için

  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi ayçiçek yağı
  • 200 gr badem
  • 1 su kadehi pudra şekeri
  • 5 yumurta
  • 1 kutu hamur kabartma tozu
  • 2 kutu şekerli vanilin

Şerbeti için

  • 2.5 su kadehi su
  • 2.5 su kadehi toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Sunum için

  • 1 kutu çikolatalı Sos
  • Süt

Büzgülü Baklava Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Baklavalık yufkaların üzerine ayçiçek yağı sürüp irmik serpin. Kısa kenarından başlayarak yelpaze gibi katlayın. Kat yerleri yukarıya bakacak biçimde yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Süt, yumurta, Pakmaya Pudra Şekeri, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kapta iyice çırpın ve kepçe ile yufkaların üzerine dolaştırın. İnce çekilmiş badem serpiştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti üzerine dolaştırıp bekletin. Çikolatalı sos ve sütü kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Baklavanın üzerine sos dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın