Bütün Tadında Ve Enfes Aşure ️ Tarifi İçin Malzemeler
5 su kadehi aşurelik buğday
1 su kadehi beyaz kuru fasulye
2 şu kadehi nohut
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru üzüm
1 koli kuş üzümü
2 su kadehi süt
1 elma ufak küpler halinde doğranmış
1 portakal kabuğu rendesi
4 su kadehi şeker eksiltip artırılabilir
1 çubuk tarçın
8 adet karanfil
Karanfili saplamak için 1 elma
1 çay kaşığı tuz
2 su kadehi fındık içi
2 su kadehi yer fıstığı
1 su kadehi çekilmiş ceviz
Badem
Nar, incir kayısı isteyen toz fıstık vesaire jersey olabilir
Bütün Tadında Ve Enfes Aşure ️ Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel kuru bakliyatları bir gece evvelden ılık suyla nemlendirelim.
Süzüp buğdayları büyük bi tencereye bol suyla kaynamaya vazgeçelim.
Nohutlu ve fasulyeyi de ayrı ayrı pişirelim. Bu arada kuru üzüm, kuş üzümü kayısı bunları sıcak suyla nemlendirelim.
Pişen buğdayların üstüne pişen nohutla fasulyeyi de ekleyelim hoşça yumuşayan kuru meyveleri doğradığımız elmayı karanfil daldırdığımız elmayı da hepsini tencereye ilave edelim.
Ardından şekeri ve kuru yemişlerine ilave edelim sütünü de koyup hakimiyetli bi biçimde pişirelim.
Karanfili elmayı içinden alalım tadı kokusu çıkmıştır.
Kaselere alıp istenilen biçimde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun konutunuz bereket dolsun❤️❤️