Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bütün Miktarlı Şahane Profiterol Tarifim Fazla İddialı!

Bütün Miktarlı Şahane Profiterol Tarifim Fazla İddialı!

Bütün Miktarlı Şahane Profiterol Tarifim Fazla İddialı! İçin Malzemeler

  • 125 gram başka bir deyişle yarım koli margarin veya tereyağı
  • 4 yumurta çok ufaksa 5 çok büyükse 3 kullanın
  • 1 su kadehi 200ml kaynar su
  • 1 su kadehi 200 ml un
  • 1 tatlı kaşığı akışkan yağ
  • 2 su kadehi süt400 ml
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta mısır veya buğday fark etmez
  • 6 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 koli vanilya
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı labne fazla dolu olmasın
  • 1 koli sade krem şanti
  • Şantiyi çırpmak için yarım çay kadehi süt
  • Krem şanti yerine yarım koli krema da olabilir
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi su.
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 2 kaşık kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı akışkan yağ

Bütün Miktarlı Şahane Profiterol Tarifim Fazla İddialı! Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun yapılışı:öncelikle yağı tencereye alın eritin üzerine az akışkan yağ da ilave edin.
  2. Eriyen yağa evvel kaynar suyu sonra unu ilave edin.
  3. Unu iyice karıştırın ve helvamsı bir kıvam elde edin.
  4. Vasati 1-2 dk karıştırarak pişirin.
  5. Daha sonra hamuru başka bir kaba alın ve iyice soğumasını sağlayın.
  6. Tamamen soğuyan hamura sırasıyla yumurtaları kıralım.
  7. ❗Bu kısım ehemmiyetlidir. İlk evvel bir yumurta kırım iyice yedirin sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü yumurtalar da aynı biçimde kırılacak. Kıvamı fotolarda mevcut.
  8. ❗ Sıkma torbanız varsa onunla yoksa tatlı kaşığı ile tepsiye hisse edin. Sonra elinizi su ile nemlenip dışını düzenleyin. 180 derecede evvelden iyice ısınmış fırında hoşça kızarana kadar pişirin.
  9. ❗ Tamamen pişmeden asla fırını açmayın. Şayet pişme düzeyinde fırın açılırsa söner ve çöp olur unutmayın. ❗.
  10. Toplar soğuduktan sonra doldurmaya başlayacağız.
  11. Kremanın yapılışı:nişasta, süt, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın. İyice karıştırarak pişirin.
  12. Bu kısımda karıştırmayı asla vazgeçmeyin. Yoksa yumurta pişer güzel olmaz.
  13. Muhallebi pişince içine tereyağı ve vanilyasını koyup 2 dk daha pişirin.
  14. İyice katılaşında tamamen dokunacak biçimde streç film ile kapatın ki kabul yakalamasın. Fotoları mevcut.
  15. ✔️başka bir kapt krem şantiyi çırpın. Şantimiz katı kıvamlı bir şanti olacak bu surattan yarım çay kadehi süt veya su ile çırpmak gerekiyor. ❗şayet krem şanti kullanmak istemezseniz yarım koli kremanın içine 2 kaşık pudra şekeri döküp köpürene kadar çırpın.
  16. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra içine çırpılmış şantiyi dökün ve tamamen homojen olana kadar çırpın.
  17. ❗Bu çırpma operasyonu çok ama çok ehemmiyetli. Temel kıvamı veren budur unutmayalım. Zati çok hoş bir krema olacak göreceksiniz.
  18. Çikolata sosunun yapılışı:baştan söylemeliyim ki hazır çikolata sosu kullanmak da muhtemeldir. Ama sizler için hoş bir tarif de ilave ediyorum.
  19. Çikolata ve yağlar hariç tüm malzemeleri tencereye alıp hoşça pişirelim.
  20. Pişince içine yağları ve çikolatayı ilave edelim.
  21. Eriyen kadar iyice karıştıralım.
  22. Kabuk yakalamaması için soğuyan kadar arada kesinlikle karıştırın.
  23. Profiterol:tamamen soğuyan hamurun içine kremayı dolduralım.
  24. Ya keserek veya sıkma torbası ile dolduralım.
  25. Üzerine soğumuş olan çikolata sosunu dökelim.
  26. 1 saat kadar dinlendirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın