5 su kadehi kadar toz şeker Damak tadınıza göre değişir, hakimiyetli ilave edin
9-10 adet karanfil
Yeteri kadar kaynar su Soğuk su kullanmayın
Hindistan cevizi
Ceviz
Fındık
Fıstık
Tarçın
Bütün Miktarlı Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Aşure imaline dünden başlıyoruz.Bir gece evvelinde nohutu ve fasulyeyi nemlendirin.
Buğdayı tel süzgeçte 5 dk kadar hoşça yıkayın.
Sonrasında tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip 20 dk kaynatın. İyice kara suyu çıksın.
Buğdayı süzün ve pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin ve kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin.
Sabah nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.
Kuru üzüm, kayısı, inciri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin ve sonrasında ince ince doğrayın.
Buradaki püf nokta, incirin ılık su da hoşça yıkanmasıdır. Siyah suyunun çıkmasını sağlayın ki aşurenizi karartmasın.
Akşamdan suda olan buğdayı, suyunu süzmeden pişirme harekâtına başlayın.
Süresi bakliyatların türüne göre değişir ancak ben kaynamaya başladıktan sonra 20 dk daha pişirdim.
Pişen buğdayın üzerine sırası ile nohut ve fasulyeyi de ilave edin 5 dk daha kaynatın.
Sonrasında içerisine kuru üzüm, kayısı, inciri ilave edin. Aralıksız karıştırın ki dibine yakalamasın.
Malzemeler iyice özleştikten sonra içerisine şekerini ilave edin. Hakimiyetli olarak yapın zira herkesin damak tadı değişiktir.
1 çay kadehi suda karanfili kaynatın süzün. Ve suyunu aşureye ilave edin. İyice tam malzemeler kaynayıp pişince altını kapatın. Servise hazırdır.aralıksız olarak kaynar suyunuz elinizin altında olsun. Aşure kendini sürükledikçe göz kararı su ilave edin. .