Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bütün Kıvamında Islak Kek Yumurta Kokusuz

Bütün Kıvamında Islak Kek Yumurta Kokusuz

Tarifin Öyküsü

Bütün Kıvamında Islak Kek Yumurta Kokusuz Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyükse 4, ufaksa 5 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi un
  • 3 yemek kaşığı 25 gr kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilin
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Tepsiyi yağlamak için akışkan yağ

Bütün Kıvamında Islak Kek Yumurta Kokusuz Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ne kadar çırparsak o kadar yumuşak bir kekimiz olur. Ayrıca yumurta kokusu asla kalmaz.
  2. Ardından akışkanları ilave ediyoruz. sütümüz ve akışkan yağımızı hoşça çırpmaya devam edelim.
  3. Katıları ilave edelim un, vanilin, kabartma tozu ve kakao ve hoşça karıştıralım.
  4. Köpük köpük yumuşak bir kek hamuru elde edeceğiz.
  5. Benim seçimim dikdörtgen borcam oldu, siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz, dikdörtgen borcamdan daha büyük tepsilerde pek iyi netice almadım.
  6. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan hakimiyeti yaparak takribî 30 dakika kekimizi. Pişirelim.
  7. Keki fırına koyduktan sonra bir sos tenceresine sos malzemelerimizin tamamını alıp hoşça bir taşım pişirelim.
  8. Fırından çıkan kekimize sıcak sosumuzu dökelim. ikisi de sıcak olacak. .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın