Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bütün Kıvamında Aşure

Bütün Kıvamında Aşure

Tarifin Öyküsü

Bütün Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su kadehi aşurelik buğday
  • 2 su kadehi nohut
  • 2 su kadehi fasulye
  • 10 su kadehi şeker eksiltilebilir
  • 1 çay kadehi pirinç
  • 2 su kadehi kuru üzüm
  • 2 su kadehi kuş üzümü
  • 2 su kadehi doğranmış kayısı
  • 2 su kadehi doğranmış incir
  • 2 su kadehi kavrulmuş fıstık
  • 2 su kadehi fındık
  • 2 su kadehi badem
  • 2 su kadehi kuru dut
  • 1 tane elma
  • 20 adet karanfil
  • 1 su kadehi süt
  • 30 su kadehi su
  • Çekilmiş ceviz
  • Tarçın
  • Nar

Bütün Kıvamında Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohut fasulye ve kuzu üzümü akşamdan nemlendiriyoruz .
  2. Buğdayı geceden 1 taşım suda kaynatıp döküyoruz.
  3. Aynı harekâtı tekerrür yapıyoruz ve altını kapatıp sabaha kadar sıcak suyunda bekletiyoruz .
  4. Sabah nohut ve fasulyeyi kaynatıp ağzını kapatıyoruz buğdayı tencereye boşaltıyoruz .
  5. Üstüne 30 kadeh su ekliyoruz kaynatıyoruz un kıvamı rengini alınca pirincine ilave ediyoruz .
  6. Buğday ve pirinç kendini salınca fasulye ve nohudu ekliyoruz .
  7. Elmanın üstüne karanfilleri saplayıp içine atıyoruz azıcık pişirdikten sonra kuru ve kuş üzümü ekliyoruz . kuş üzümnamı sabah sıcak suyla nemlendiriyoruz
  8. Pişiriyoruz kayısı fıstık fındık ve bademi ilave edip dutu da sıcak suyla hoşça yıkayıp onuda ekliyoruz.
  9. Şekerini de koyuyoruz kendimize göre ayarlayalım ben şekerli hoşlanıyorum 10 kadeh bütün geldi bana 15 dk daha kaynatıp incir ve sütü ekliyoruz onunla da kaynatıyoruz .
  10. Bu arada ben 2 ketıl su ilave ettim suyu eksildikçe ve harlı ateşte karıştırarak pişirelim .
  11. Kısık ateşte kıvam almaz altını kapatıp kaselere koyup istediğiniz biçimde süsleyip servis ediyoruz yapacaklara afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın