Nohut fasulye ve kuzu üzümü akşamdan nemlendiriyoruz .
Buğdayı geceden 1 taşım suda kaynatıp döküyoruz.
Aynı harekâtı tekerrür yapıyoruz ve altını kapatıp sabaha kadar sıcak suyunda bekletiyoruz .
Sabah nohut ve fasulyeyi kaynatıp ağzını kapatıyoruz buğdayı tencereye boşaltıyoruz .
Üstüne 30 kadeh su ekliyoruz kaynatıyoruz un kıvamı rengini alınca pirincine ilave ediyoruz .
Buğday ve pirinç kendini salınca fasulye ve nohudu ekliyoruz .
Elmanın üstüne karanfilleri saplayıp içine atıyoruz azıcık pişirdikten sonra kuru ve kuş üzümü ekliyoruz . kuş üzümnamı sabah sıcak suyla nemlendiriyoruz
Pişiriyoruz kayısı fıstık fındık ve bademi ilave edip dutu da sıcak suyla hoşça yıkayıp onuda ekliyoruz.
Şekerini de koyuyoruz kendimize göre ayarlayalım ben şekerli hoşlanıyorum 10 kadeh bütün geldi bana 15 dk daha kaynatıp incir ve sütü ekliyoruz onunla da kaynatıyoruz .
Bu arada ben 2 ketıl su ilave ettim suyu eksildikçe ve harlı ateşte karıştırarak pişirelim .
Kısık ateşte kıvam almaz altını kapatıp kaselere koyup istediğiniz biçimde süsleyip servis ediyoruz yapacaklara afiyet olsun.