1 tatlı kaşığı karanfil yarım çay kadehi suyla kaynatılıp süzülecek
1 su kadehi yer fıstığı
Yarım portakal kabuğu
1 su kadehi kuru incir
3 litre su lüzuma göre ilave edebilirsiniz
1 tane kabuk tarçın
Bütün Kıvamında Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle aşurelik buğday, kuru fasulye ve nohutu bir gece öncesini nemlendirelim buğdayı tencereye alalım.
Üzerine su ve kabuk tarçın ilave ederek pişmeye vazgeçelim, ara ara karıştıralım buğday pişince ayrı ayrı haşlanmış fasulye, nohutu doğranmış kayısıyı, kuru üzüm ve pirinçi ilave edip karıştıralım
15-20 dakika pişirelim daha sonra kaynar süt, şeker, yer fıstığı, fındık, ve kaynamış karanfil suyunu, doğranmış inciri, karabiber ve tuzu ilave edip 20 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim .
Şayet su az kazançsa yanınızda kaynar su bulundurarak lüzuma göre ilave edebilirsiniz,.
Şekeride damak zevkine göre artırıp azalta öğrenirsiniz yeteri kadar kaynayıp kıvamı yoğunlaşan aşuremizi kaselere paylaştıralım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip Hindistan cevizi, ceviz, fındık, nar servis edebilirsiniz afiyet olsun.