Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bütün Kıvamında Aşure

Bütün Kıvamında Aşure

Tarifin Öyküsü

Bütün Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi aşurelik buğday
  • Yarım su kadehi pirinç
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 200 gram gün kurusu kayısı
  •  2 su kadehi çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 su kadehi fındık
  • 2 su kadehi sıcak süt
  • 5 su kadehi toz şeker
  • Bir fiske tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı karanfil yarım çay kadehi suyla kaynatılıp süzülecek
  • 1 su kadehi yer fıstığı
  • Yarım portakal kabuğu
  • 1 su kadehi kuru incir
  • 3 litre su lüzuma göre ilave edebilirsiniz
  • 1 tane kabuk tarçın

Bütün Kıvamında Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle aşurelik buğday, kuru fasulye ve nohutu bir gece öncesini nemlendirelim buğdayı tencereye alalım.
  2. Üzerine su ve kabuk tarçın ilave ederek pişmeye vazgeçelim, ara ara karıştıralım buğday pişince ayrı ayrı haşlanmış fasulye, nohutu doğranmış kayısıyı, kuru üzüm ve pirinçi ilave edip karıştıralım
  3. 15-20 dakika pişirelim daha sonra kaynar süt, şeker, yer fıstığı, fındık, ve kaynamış karanfil suyunu, doğranmış inciri, karabiber ve tuzu ilave edip 20 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim .
  4. Şayet su az kazançsa yanınızda kaynar su bulundurarak lüzuma göre ilave edebilirsiniz,.
  5. Şekeride damak zevkine göre artırıp azalta öğrenirsiniz yeteri kadar kaynayıp kıvamı yoğunlaşan aşuremizi kaselere paylaştıralım.
  6. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip Hindistan cevizi, ceviz, fındık, nar servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın