İyi bir gün dileği ile sözü uzatmadan , bugün ancak tatlı tarifimiz olan Burma Tel Kadayıf Tarifi ‘ni sizlerle paylaşıyorum.Bence şerbetli tatlı tarifleri denince ilk aklımız gelen ya baklava yada kadayıfdır. ne dersiniz?Cevabınız evet ise burma kadayıf tarifini mutlaka denemelisiniz.
Bilhassa tatlı düşkünleri için gözde tatlı tarifi seçimim olan Burma Tel Kadayıf ile keza sevdiklerinizi hem de kedinizi şımarmak isterseniz denemiş şerbetli tarifimiz uygulamakta hiç de zorlanmayacaksınız. Basit gelsin…
• 1 kilo tel kadayıf (uzunca burmalı kadayıf)
• 500 gr antep fıstığı içi
• 600 gr tereyağı
Şurubu:
• 1 kilo şeker
• Yarım kilo su
• limon suyu
1- Kadayıfın içindeki kalın kısımları kesip atınız. Yapışık olan yerleri elle hafif olarak açınız.
2- 10 santim genişliğindeki uzunca kada-yıflan seriniz. Tam ortasına fıstık içi boydan boya kalem gibi döşeyiniz. Sonra bir ucunu fıstık içinin üstüne kapatıp bir sopa gibi aralıksız çevirerek burunuz.
3- Kadayıfın bir başını hafif içe büküp daire gibi çevirerek sarınız, tepsinin ortasına yerleştiriniz. Diğerlerini benzer şekilde hazırlayıp burduktan daha sonra tepsideki kadayıfın etrafına çevirerek sarınız.,
4- Hepsini bu şekilde hazırlayıp sardıktan sonra yağı fazla yakmadan kavgalı olarak kadayıfın üstüne dökünüz. Sonra fırına sürüp pişiriniz. Ve derhal yağını süzdürüp bir tepsinin arkasına ters çeviriniz. Ve benzer tepsiye iterek yerleştiriniz. Şu Anda kadayıfın altı üstüne gelmiştir.
5- 5 dakika daha fırına sürüp pişiriniz. Şurubunu sıcak olarak dökünüz. Beş dakika şerbeti ile pişirelim ve soğumaya bırakalım. Sıhhat olsun.