Merhaba değerli E-Tarifler takipçilerimiz bugün sizlere yapımı fazla basit Burma Tatlısı Tarifini vereceğiz. Bu tarifte özellikle hazır baklavalık yufka yaprağı kullandık mutfak bilgisi çok olmayan yeni evli bayanları düşünerek ara sıra yapımı kolay tariflere yer veriyoruz. Burma Tatlısı yaparken uyarı etmeniz gereken birkaç tane püf nokta var. Yaptığımız tatlının tereyağı ve cevizi bol olursa daha leziz bir tatlı elde etmiş oluruz. Şerbetini verirken çıtır çıtır olmasını isterseniz tatlıyı fırından çıkardıktan daha sonra şerbetinin hepsini değilde yarısını dökelim. Kalan öteki yarısını da şerbetini çeken tatlının üstüne dökelim, böylece çıtır çıtır Burma Tatlısı yapmış olursunuz. Şerbetini verirken şerbetin ılık, tatlının sıcak olması gerekiyor. Hamur işi tarifleri kategorimizden Su böreği Tarifini denediniz mi? Bu harikulade lezzeti kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Salata Tarifleri kategorisinden Kısır Tarifini mutlaka deneyin deriz. Afiyetle, basit gelsin..
10 yaprak baklavalık yufka
200 gram tereyağı
2 dere fincanı fındık içi
5 akarsu fincanı toz şeker
4 çay fincanı su
1 dilim limon
Fındıkları, doğrayıcıya alalım, fazla ufaltmadan alalım. Diger taraftan, baklavalık yufkayı düz bir zemine serelim, üstüne fındık içi serpelim. İnce ve uzun bir oklavaya saralım, büzdürerek yağlanmış fırın tepsisinin bütün ortasına oklavadan cıkararak dolayarak yerleştirelim. Diger yufkalarada aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizelim. Daha Sonra üstüne, eritilmiş tereyağı gezdirelim 180 derecelik ısıda kızarana dek pişirelim.
Bir tencereye, şekeri, suyu ve limon dilimini alalım karıştırarak kıvama gelene dek pişirelim. Ilınmasını sağlayalım, pişen burma tatlısının üstüne tatlının birincil sıcaklığı çıktıktan sonradan, ılık şerbeti verelim. Şerbetin, çektikten sonra, 3 cm lik dilimlere keselim, borcam bir tepsiye dizelim. Sağlık olsun.
İKİNCİ TARİF:
Malzemeler
4 baklavalık yufka
Bir kaşık tereyağı
İki kaşık sıvıyağ
Yerim kağıt ceviz
Şerbet için malzemeler
İki bardak şeker
Bir buçuk bardak su
Üç damla limon suyu
Burma Tatlısı Nasıl Yapılır
Burma tatlısını yapmaya başlamadan önce mutlaka şerbetini hazırlayalım burma tatlılarımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak şekilde hazırlayacağız. Tatlımızı yapmaya başlarken Baklavalık yufkalardan iki taneyi üst üste koyup üzerine tereyağını eritip değişken plato karıştırdıktan sonra yayıyoruz. sonradan kırılmış cevizlerimizi üzerine serpiyoruz. Oklava yardımıyla geniş kadar katladığımız burmalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz borcumun içerisine yerleştiriyoruz. Burma tatlılarımızı parçaları ayırdıktan daha sonra üzerine yalnızca akıcı yağı oldukça çok gezdiriyoruz. Önce 15 dakika evvelden 200°’de ısıtılmış fırınımızda tatlılarımızı koyuyoruz. Kızardıktan sonra fırınımızdan çıkarıyoruz bu işlem takriben 15 dakika sürüyor. Fırında kızardıktan daha sonra çıkardığımız burmalarımızın üzerinden birincil sıcaklığının gitmesini bekliyoruz yaklaşık 5 dakika sonradan tatlımızın üzerine soğuk Şerbetimizi döküyoruz servis tabaklarına şerbetini çektikten daha sonra tatlımızı alıp istediğiniz şekli şekilde süsleyerek ikram edebilirsiniz. Sağlık Durumu olsun…