Malzemeler
Şerbeti için
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ilave edin. Ham burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın. Kenarlarını düzenleyerek içine fıstık içi koyun. Uzun tarafından rulo biçiminde sarın. Tepsinin ortasından başlayıp kendi çevresinde çevirerek sarmaya devam edin. Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı dolaştırarak dökün. Evvelden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin. Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın. Süzdüğünüz yağı tekerrür burma kadayıfın üzerine dolaştırın. Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin. Şerbeti burma kadayıfın üzerine dolaştırın. Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin. Tatlıyı şerbeti sürükleyene kadar tepsi içinde bekletin. Servis yapın.