Hanımlar bayramda şöyle hoş bir baklava yapmaya ne dersiniz? En lezzetli haliyle sizlere sunduğumuz bu şerbetli tatlı tarifi, bayramınıza bayram katacak. Misafirlerinize hazır tatlı yerine konut yapımı tatlı ikram etseniz daha güzel olmaz mı?
Burma Baklava Tarifi Malzemeler
10 çorba kaşığı (150gr) tereyağı
1 nehir bardağı eritilmiş sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 torba (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 torba karbonat
300 gram (1,5 su bardağı) ılık süt
Yaklaşık 1kg un(aldığı değin)
Başlatmak için:
60 gram(2 çorba kaşığı) un
300gr
Nişasta içi:
3 su bardağı (500gram) ince dövülmüş ceviz içi
Şerbeti:
1000 gram (5 su bardağı) tozşeker
1000 gram (4 su bardağı) su
Yarım limon suyu
Hem: 200gr tereyağı
Baklava Tarifi
Servis yapmadan bir gün önce hamurun malzemelerini yoğurup kulak memesi kıvamına gelinceye değin yoğurun. Hamuru elde ettikten daha sonra 10-15 dakika bekletin. Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Parçaları un ve nişasta karışımıyla elinizden geldiğince ince açmaya çalışın. Hamur kıvamını alınca yufkanızın üçte biri değin iç tarafa doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpiştirin. Katlamadığınız köşeden başlayıp oklavaya sarın İki elinizle iki kadar da büzerek tepsiye dizin. Bir gece buzdolabında bekletelim. Bir gün daha sonra şerbetini hazırlayalım. Şerbet kaynamaya başladıktan sonradan on dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Yarım limonu sıkıp, bir dakika sonradan ocağın altını kapatalım. Bir tavada 200 gram tereyağınızı eritmeye başlayın. Üzerinde biriken köpükleri alın yoksa acı olur. Sıcak yağı baklavanızın her yüzeyine gelebilecek şekilde yayın. Dibindeki süt birikintisini içerisine yaymamaya çalışın. Sonra üzerinde siyah lekeler oluşabilir. Bıçak yardımıyla çok pozitif ezmeden istek ettiğiniz şekilde kesebilirsiniz. 190Co (Orta derece) fırın ısısında üzeri iyicene kızarana değin bekleyin. Fırından aldıktan sonra birazcık ılınması için bekletin. Soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine her yerine yedirene dek yayınlama. Soğuk tüketiniz. Afiyet bal şeker olsun.