Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Burma Baklava

Burma Baklava

Burma Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 baklava yufkası
  • 1.5 su kadehi kocaman çekilmiş Antep fıstığı
  • 150 gr tereyağı

Şerbet için

  • 2.5 su kadehi toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Burma Baklava Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında banalleşmişlerden biri olan tatlımıza başlayalım. Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya vazgeçin.

Tereyağını eritin. 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin. Ortadan ikiye kesin.

Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava takviyeyi ile rulo biçiminde sıkıca sarın. İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın. Öbür yufkaları da aynı biçimde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine dolaştırın ve 40 dakika dinlendirin. 10 cm uzunluğunda dilimlere ufalan. Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın