Malzemeler
Şerbet için
Lezzet yemek tarifleri arasında banalleşmişlerden biri olan tatlımıza başlayalım. Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya vazgeçin.
Tereyağını eritin. 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin. Ortadan ikiye kesin.
Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava takviyeyi ile rulo biçiminde sıkıca sarın. İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın. Öbür yufkaları da aynı biçimde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine dolaştırın ve 40 dakika dinlendirin. 10 cm uzunluğunda dilimlere ufalan. Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.