Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %-1,10
Burçaklı Muhallebili Tatlı

Burçaklı Muhallebili Tatlı

Burçaklı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 koli burçak bisküvi
  • 1 su kadehi süt
  • 150 gram margarin
  • 1 su kadehi un 200 ml
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 litre süt
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli çikolata sosu
  • 1,5 su kadehi süt
  • Yarım çay kadehi damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Kakao

Burçaklı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel muhallebisini yapalım. Yağı eritelim.
  2. Unu ilave edip 2 dk kavuralım, unun kokusu hafif gelince sütü ekleyelim. Un esmer olmayacak.
  3. Şekeri ekleyelim. Kesintisiz karıştıralım pişirelim.
  4. Kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatıp vanilyayı ilave edip karıştıralım.
  5. 1 su kadehi sütü kaseye dökelim.
  6. Burçak bisküviden bir tane alıp sütün içine daldırıp çıkaralım .Kare borcama dizelim .
  7. Tabanına komple bu biçimde dizdiğimiz bisküvilerin üzerine muhallebilinin yarısını dökelim düzenleyelim.
  8. Aynı biçimde tekerrür bisküvileri dizelim.
  9. Kalan muhallebimizi dökelim düzenleyelim.
  10. Çikolata sosumuz için süt hazır çikolata sosuna ilave edelim karıştıralım ve pişirelim.
  11. Ocağın altını kapatıp damla çikolata ve margarini ilave edip karıştıralım.
  12. İlk sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine dökelim.
  13. Buz dolabına koyalım. 1 gece bekletelim.
  14. Üzerine kakao serpelim ve dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın