Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-1,01
Bulgurlu Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze asma yaprağı
  • 1.5 su kadehi sıcak su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç malzeme:

  • 2 su kadehi bulgur
  • 3 soğan
  • 1 domates
  • 2 taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1.5 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 su kadehi sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Bulgurlu Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları arınıp ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın.
  • Domatesi atayıp küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • Bulgur, taze soğan, dereotu, kuş üzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
  • 2 su kadehi suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  • Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 kadeh sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  • Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pirinç ile hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın