Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %-0,78
  • BIST
    %0,86
Bulgurlu Sütlaç Tarifi

Bulgurlu Sütlaç Tarifi

Merhaba bedelli takipçilerimiz bugün sizlere Bulgurlu Sütlaç Tarifi vereceğiz. En az pirinçle yapılanı kadar lezzetli olan bu sütlaç tarifini çok hoşlanacağınızı umuyoruz. Bizim konuttakiler sıcak yemeği hoşlanıyorlar, Bulgurlu sütlaçı ama siz isterseniz soğutup yersiniz ama en azından bir kere sınamanızı nasihat ederim sıcak olarak yemenizi, sıcak yemenin lezzetine vardıktan sonra yaz günleri haricinde kesintisiz sıcak yemeği seçim edeceksiniz iddia ediyorum. Sütlaç tarifleri yörelere göre değişebiliyor, hiç unutmam Anadolu gezimde bana sütlaç olarak tuzlu bir yemek getirmişlerdi, afallamışlığımı varsayım edersiniz. Evet yörelere göre sunumlar değişebiliyor. Bizde bugün öğrenilenin dışında bulgurla yapılanının tarifini vereceğiz. Saray mutfağından günümüze erişen Sütlaç tarifinin pirinçle değilde bulgurla yapılanını vereceğiz, Osmanlı mutfağında da bulgurlu yapıldığı bir çok kaynaklarda yazmaktadır ayrıca. Pirinç çok az bulunurmuş o yarıyıllarda, bulgur daha çok kullanılırmış. Tarih tekrardan ibaret derler, yeniden mutfaklarımızda pirinçten çok bulgur kullanılmaya başlandı. Çok ta iyi yapıldı.

Bulgurlu Sütlaç Tarifinin Malzeme Listesi

4 tane kase minik çıkıyor bu malzeme ile
1 çay kadehi pilavlık bulgur
625 gram 2,5 su kadehi su
750 gram 3 su kadehi süt
4 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
Üzerini süslemek ,ç,n
Meyve şekerlemeleri

Bulgurlu Sütlaç Tarifi

Öncelikle bulguru ayıklayalım ve yıkayalım bir tencereye alalım üzerine sıcak su dökelim kısık ateşte haşlanmaya vazgeçelim. Tüm suyu cekmesi gerekiyor bulgurun, dibinde su kalırsa ocağın altını kapatıp tencerenin ağzını kapatalım bir vakit sürüklemesini bekleyelim.Suyunu çekince üzerine sütü ilave edelim ve ocağın üzerine alalım, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve bir vakit daha kısık ateşte kaynatalım kıvam almalı. Kıvam alınca üzerine şekeri ilave edelim ve şeker eriyene kadar ocakta yakalayalım ocaktan alalım. Pişen bulgurlu sütlacı hemen kaselere paylaştıralım, sütlaçlar soğuyunca sıcak besinseniz ilk sıcaklığı çıkınca servise sunabiliriz. Şayet soğuk yemeği seçim ediyorsanız, ılındıktan sonra üzerini süsleyerek buzdolabına kaldıralım. Bir kaç saat sonra servise sunabilirsiniz. içine sevginizi katmayı unutmayınız, Afiyet olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın