Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Bulgurlu Kuru Dolma

Bulgurlu Kuru Dolma

Bulgurlu Kuru Dolma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dolmalık kuru patlıcan
  • 8 dolmalık kuru biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Sıcak su

Bulgurlu Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin.
  • Soğanı ufak doğrayıp kıymaya ilave edin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin.
  • Salça, ayçiçeği yağı ve bir ölçü sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine dolaştırın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli ekşili kuru dolma tarifini sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın