Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,18
  • BIST
    %1,94
Bulgurlu Ekşili Sarma

Bulgurlu Ekşili Sarma

Bulgurlu Ekşili Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 400 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 150 gr ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sos için

  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaş��ğı biber salçası
  • 2 su kadehi su
  • Tuz
  • 1 limonun suyu

Bulgurlu Ekşili Sarma Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Salça, bulgur, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip arada elinizi nemlendirerek iyice yoğurun.
  • Lahananın yapraklarını kopartıp kaynayan tuzlu suya atın ve birkaç dakika haşlayın. Süzgece alarak soğumaya vazgeçin.
  • Yaprakları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar parçalar alıp yaprakların uç kısımlarına yerleştirin ve iki kere döndürerek sarın.
  • Lahananın aşırısını kesin ve sarmaları avucunuzda sıkın. Sarmaları tencereye dizin. Zeytinyağı, su, salçalar ve tuzu bir kasede iyice karıştırıp tenceredeki sarmaların üzerine dolaştırın.
  • Gerekirse su ilavesi yapın. Üzerine minik boy bir tabak kapatıp yüksek ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak takribî 40 dakika pişirin.
  • Limon suyunu dolmaların üzerine dolaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın