Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Salça, bulgur, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip arada elinizi nemlendirerek iyice yoğurun.
Lahananın yapraklarını kopartıp kaynayan tuzlu suya atın ve birkaç dakika haşlayın. Süzgece alarak soğumaya vazgeçin.
Yaprakları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar parçalar alıp yaprakların uç kısımlarına yerleştirin ve iki kere döndürerek sarın.
Lahananın aşırısını kesin ve sarmaları avucunuzda sıkın. Sarmaları tencereye dizin. Zeytinyağı, su, salçalar ve tuzu bir kasede iyice karıştırıp tenceredeki sarmaların üzerine dolaştırın.
Gerekirse su ilavesi yapın. Üzerine minik boy bir tabak kapatıp yüksek ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak takribî 40 dakika pişirin.
Limon suyunu dolmaların üzerine dolaştırın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.