Bülbül Yuvası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1 çay kadehi süt
- 1 çay kadehi ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- 200 gr tereyağı
- Ceviz içi
Şerbeti için
- 3 su kadehi toz şeker
- 3 su kadehi su
- Yarım limon
Üzeri için
Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya vazgeçin. Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, sirke ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta takviyesiyle incecik açın. Üzerine bolca ceviz içi serpin.
- Rulo biçiminde sarıp 3 ’er cm genişliğinde kesin. Tüm malzemeyi aynı biçimde hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş tereyağı dolaştırın.
- 175 derece fırında pişirin. Üzerine soğuyan şerbeti dolaştırın. Şerbeti iyice çekince üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin.
- Bülbül yuvasını, konut imali hoşaf ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Bülbül Yuvasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız malzemeleri evvelden çıkartarak oda sıcaklığında bekletin.
- Şerbeti hazırlarken limon suyunu kaynama esnasında dökün. Böylece şerbetin tadını dengeleyebilirsiniz.
- Hamurların ince açılmasına özen gösterin. Tereyağını sıcakken tepsiye dökün. Bu sayede tatlının dış kısmı çıtır olacaktır.
- Soğuyan şerbeti, tatlı sıcakken üzerinde dolaştırın.
1 Porsiyon Bülbül Yuvası Kaç Kaloridir?
Bülbül yuvasının bir porsiyonu 450, bir adedi ise takribî 270 kaloridir. Yağ, şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için, kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.