Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Bülbül Konağı

Bülbül Konağı

Bülbül Konağı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 250 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kadehi ayçiçek yağı
  • Un
  • 1 koli kabartma tozu
  • ¾ su kadehi ceviz içi

Şerbet için

  • 5 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su

Bülbül Konağı Nasıl Yapılır?

Su ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya vazgeçin. Yoğurt, eritilmiş margarin, yumurta, sirke ve ayçiçek yağını bir kaba alıp alıp mikserle karıştırın. Azar azar un ve kabartma tozu ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru iki denk parçaya ayrılın. İlk parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Çay kadehi desteğiyle yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı biçimde açın ve değişiğine denk rakamda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını minik bir kapak desteğiyle kesin. Simit biçimindeki ikinci parçaları tam parçaların üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara kocaman parçalar biçimindeki cevizden paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti dolaştırarak dökün. İyice çekince servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın