Patlıcanları alacalı atayıp 1 cm genişliğinde uzun doğrandıktan sonra 3 dakika buğuda pişirin.
Somon balığı, tuz ve biberle lezzetlendirip patlıcanları ilave edin. Hepsini 7 dakika kadar buğuda pişirin.
Patatesleri haşlayıp tuz, karabiberle tatlandırın. Blender ’dan geçirip üzerine sebze suyu ilave edin havuç, soğan ve kereviz kaynatılır ve süzdürülerek sebze suyu elde edilir.
Ilık kalacak biçimde bir kabın içinde muhafaza edin. Domateslerin kabuğunu atayıp, minik küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağı, fesleğen yaprağı ve kapariyi ilave edin. Patlıcanları tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine somon yerleştirin.
Tabağın kenarlarına patates sosu dolaştırıp domatesli karışım ve fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.