Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %0,90
  • BIST
    %-0,88
Buğuda Pişirilmiş Somon Fileto

Buğuda Pişirilmiş Somon Fileto

Buğuda Pişirilmiş Somon Fileto Tarifi İçin malzemeler

  • 4 fileto somon her biri 160 gr ’lık
  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • 20 gr kapari
  • 8 taze fesleğen yaprağı
  • 40 ml zeytinyağı
  • 120 gr körpe patates
  • 100 ml sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Buğuda Pişirilmiş Somon Fileto Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı atayıp 1 cm genişliğinde uzun doğrandıktan sonra 3 dakika buğuda pişirin.
  • Somon balığı, tuz ve biberle lezzetlendirip patlıcanları ilave edin. Hepsini 7 dakika kadar buğuda pişirin.
  • Patatesleri haşlayıp tuz, karabiberle tatlandırın. Blender ’dan geçirip üzerine sebze suyu ilave edin havuç, soğan ve kereviz kaynatılır ve süzdürülerek sebze suyu elde edilir.
  • Ilık kalacak biçimde bir kabın içinde muhafaza edin. Domateslerin kabuğunu atayıp, minik küpler halinde doğrayın.
  • Zeytinyağı, fesleğen yaprağı ve kapariyi ilave edin. Patlıcanları tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine somon yerleştirin.
  • Tabağın kenarlarına patates sosu dolaştırıp domatesli karışım ve fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın