Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Buğdaylı Yaz Çorbası

Buğdaylı Yaz Çorbası

Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi haşlanmış vurma buğday
  • Yarım su kadehi şeker fasulye
  • 5 su kadehi yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru ya da taze nane

Üzeri için

  • Kuru nane

Buğdaylı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla beraber haşlayın. Taneleri süzüp sularını gizleyin. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ilave edip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ilave edin. Üzerine kuru nane serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın