Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %-0,25
Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 3 su kadehi su
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 1 su kadehi üzüm pekmezi
  • 7~8 adet sultani bezelye

Buğdaylı Ve Pekmezli Havuç Nasıl Yapılır?

Buğdayı yıkayıp süzün. Havuçların kabuğunu arınıp verev biçiminde kesin. Su ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ve buğdayı ilave edin. Buğdaylar pişmeye başlayınca sultani bezelyeleri ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pekmezi döküp 10 dakika bu biçimde dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Sultani bezelye, tane yapmadığı için kabuğu ile beraber pişirilir. Yaprak bezelye olarak da öğrenilir. İlk hasatta bir araya geldiği için bekletilmeden pişirilmesi gerekir.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın