Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr aşurelik buğday
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet taze soğan
- 2 sivri biber
- 2 dolmalık kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
Buğday Salatası Nasıl Yapılır?
- Buğdayları bol suyla yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün.
- Taze soğanları arınıp çok ince kıyın. Biberlerin çekirdeklerini arınıp çeper biçiminde doğrayın.
- Sos için; sirke, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
- Buğday,soğanlar ve biberleri derin bir kasede harmanlayın. Sosu ilave edip karıştırın.
- Buğday salatasını, somon köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buğday Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Buğdayın daha çabuk pişmesi, yumuşaması ve şişmesi için bir gece evvelden suda bekletin.
- Haşlama esnasında suya tuz atın. Haşladığınız suyu daha sonra çorba üretiminde kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu, salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
- Salatanın içerisine çeri domates ve nar ekşisi ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Buğday Salatası Kaç Kaloridir?
Buğday salatasının bir porsiyonu, takribî 60 kaloridir. Lif bakımından zengin olduğu için, perhiz listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır. Dilerseniz, buğday çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Zengin besin kıymetleri sunulan lezzetli perhiz yemekleri mi arıyorsunuz? Metabolizmayı süratlendiren ve sindirimi gevşeten nefis kinoalı meyve salatası tarifine göz atın.