2 su kadehi toz şeker
3 su kadehi su
3 – 4 damla limon suyu
200 gr. un – 1 + ¾ su kadehi
50 gr. kakao – ¾ su kadehi
60 gr. pudra şekeri – ½ su kadehi
1 koli kabartma tozu – 10 gr.
25 gr. irmik – 2,5 yemek kaşığı
25 gr. toz badem – ¼ su kadehi
125 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
2 adet yumurta
Damla çikolata
Bir sos tenceresine su ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından kaynamaya vazgeçin.
Ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edin.
Un, kakao, pudra şekeri, kabartma tozunu eleyerek bir karıştırma kabına alın.
İrmik ve toz bademi de ilave edip bir tur karıştırın.
Ortasını havuz olacak biçimde açıp oda sıcaklığında tereyağı ve yumurtaları ilave edip yoğurun.
Hamurdan 30 ’ar gramlık ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, sırça fırın tepsisine dizin ve ortalarına damla çikolata yerleştirip, bastırın.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün ve sürüklemesini sağlayın.
Soğuduktan sonra fazla şerbeti dökün ve servis edin.
Yayın tarihi Mar 27 2021Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 29.bölüm, arda türkmen, arda’nın mutfağı, brownie, browniepare, damla çikolata, irmik, kabartma tozu, kakao, limon suyu, pudra şekeri, şekerpare, şerbet, tarif, tatlı, tereyağ, toz badem, toz şeker, un, yumurta