Borcamın ebadına göre 1 veya 1 buçuk kadeh ılık süt
1 buçuk su kadehi süt
Yarım çay kadehi akışkan yağ
1 su kadehinden 2 parmak noksan toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpıyoruz.
Süt, akışkan yağ ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
Ardından kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edip tekerrür hoşça çırpıyoruz. Anekdot: elemenin nedeni topak oluşmaması içindir.
Ben kalpli kek kalıbı kullandım. Kare veya yuvarlak orta boy borcamlarada olur.
Kek kalıbını yağlayıp karışımı döküyoruz ve 180 derecede evvelden ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Fırına göre pişme süresi değişebilir. Kürdanla hakimiyet edelim.
Sos için süt, akışkan yağ ve kakaoyu ufak bir kaba alıp 2 taşım kaynayana kadar pişirelim.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan hemen sonra üzerini çatal veya kürdan ile heryerini deliyoruz ve ılık sütü her yerine döküyoruz.
Bir kaç dakika sürüklemesi için bekleyip her yerine gelecek biçimde sosumuzu dökelim.
Soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz. Servis esnasında üzerine hindistan cevizi ve meyve ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.