Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şeker iyice beyaz rengini alıncaya kadar mikser ile çırpın.
Yoğurt ve akışkan yağını ilave edip bi tur daha çarptıktan sonra unlu mamüller olan un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip akıcı bir harç hazırlayalım.
Kek kalıbımızı evvel dairesel hareketlerle çevirip denk biçimde parçalamasını ve hafif birkaç kek yere vurarak üzerinin kabarcığını sönmesini sağlayalım.
Evvelden ısıtılmış 180 c fırında takribî 20 dk pişirin. Her fırının pişirme özelliği değişik olduğundan hakimiyeti elden vazgeçmeyin.
Çikolata sosumuzu hazırlamak için:Şeker, süt, kakao, çikolata ve akışkan yağını ilave edip karıştırın ocağın altını yakıp şeker eriyecek kadar ısıtın kaynatmanıza gerek yok.
Fırından çıkan kekinizi kürdan testi yaptıktan sonra her yerine delikler açarak soğumaya vazgeçin.
Soğuyan kekinizi evvel kalıptan çıkarıp tekerrür kalıba yerleştirin böylece yapışmadığından emin olmuş olursunuz.
Kekiniz soğuk – sosunuz sıcak halde kekinize üzerine döküp bir tabak desteği ile üzerini kapatın.
10-15 dk bekledikten sonra ters çevirip servis yapabilirsiniz.