Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Browni Tadında Islak Kek

Browni Tadında Islak Kek

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un elenmiş
  • 1,5 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • İsteğe göre çikolata parçacıkları
  • Yarım su kadehinden azıcık fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1,5 su kadehi süt

Browni Tadında Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Süt, akışkan yağ ve kakaoyu ilave edip tekerrür çırpalım.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştıralım.
  4. Akışkan yağ ile yağladığımız borcama kek hamurunu boşaltarak yayalım.
  5. Kekimizi evvelden ısıttığımız 180° fırında takribî 35 dk pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken sosu için tavaya toz şeker, kakao, akışkan yağ ve sütü alalım karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  7. Kaynayan sosumuzu ocaktan aldıktan sonra bir kenarda ılıması için bekletelim.
  8. Pişen keki fırından alarak 10 dk kadar ilk sıcağının çıkması için dinlendirelim.
  9. Ardından sosu daha iyi sürükleyebilmesi için kekimizi dilimleyelim ve kürdan takviyeyi ile ispatlar açalım.
  10. Daha sonra sosumuzu kekin her yerine gelecek biçimde dolaştıralım.
  11. Islak kekimizin üzerini streç film ile örterek buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
  12. Sosunu hoşça sürükleyen kekimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın