Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Browni Restorant Usulü

Browni Restorant Usulü

Browni Restorant Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 500 gr sütlü çikolata
  • 1,5 su kadehi un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi toz şeker

Browni Restorant Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabında yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar, mikser dayanağıyla çırpalım.
  2. Akışkan yağ ve süt ilave edilerek bir vakit daha çırpılır.
  3. Daha sonra un kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilir, 3 dakika daha çırpılır.
  4. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırınımız a kekimizi pişiririz.
  5. Sosu için süt şeker ve akışkan yağ ayrı bir tencerede sürekli karıştırılarak pişirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  6. 5 dakika kadar dinlenen keke sıcak sos her tarafına gelecek biçimde dökülür.
  7. Sosun iyice sürüklemesi için, birkaç saat beklememiz gerekir. Daha sonra buzdolabında bir gece beklettiğimiz tatlımızı ertesi gün konuklarımıza ikram edebiliriz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın