Ufak bir sos tavasında sos malzemelerini koyun kaynayınca kapatın soğumaya vazgeçin yumurtamızı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Sütü yağı ilave ediyoruz düşük devirde karıştırıyoruz.
Elek içerisine unu vanilyayı kabartma tozunu kakaoyu koyup eleyin.
Hamuru yeniden düşük devirde karıştırıyoruz.Çok fazla karıştırmayın ki yumurtalarınızın köpüğü gitmesin ve kek iyi kabarsın .
180 derece evvelden ısıtılmış fırında kabaran kadar pişiriyoruz fırının kapağını çok açmayın ki şişkinlik gitmesin.
Kek pişerken şutu ufak bir kaba alın ısınınca çikolatayı koyun erişin kaynayınca kapatın.
Kürdan testi yaparak pişip pişmediğiniz kavrayabilirsiniz.
Fırından çıkınca ilk sıcaklık gittiğinde sosumuzu dokun 5 dk kadar sonra erittiğiniz çikolatayı dökün.
Soğuyunca dolaba kaldırabilirsiniz 1 gece bekletilip servis edildiğinde çok daha lezzetli olabiliyor ama en az 4 saat buzdolabında kalması gerekir afiyet olsun .