Öncelikle tereyağını eritiyoruz. Ocağın altını kapatıp çikolatayı içine atıyoruz. Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
Bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri rengi beyaza dönünceye kadar çırpıyoruz. Bir çimdik tuzu da içine atıyoruz.
Ayrı bir kapta un, kakao ve vanilyayı eleyerek karıştırıyoruz.
Akışkan karışıma un karışımını yavaş yavaş ilave ederek spatula takviyeyi ile yavaş yavaş alttan üste karıştırıyoruz.
Homojen kıvama geldiğinde erittiğimiz çikolatayı ve sürüklediğimiz cevizi de ilave edip karıştırıyoruz.
Yağladığımız kare borcama harcın yarısını döküp beyaz çikolata parçalarını serpiştiriyoruz.
Kalan yarısını da ilave edip üzerini elinizde mevcut olan meyve parçaları ile ziynetliyoruz ben vişneli daha çok beğeniyorum ama konutta böğürtlen reçeli olduğu için suyunu süzerek üzerine böğürtlen parçaları ilave ettim öyle de çok hoş oldu.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz.