200 gram kuvertür çikolata (Bitter ve sütlü çikolata karıştırılabilir)
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Frambuaz ya da böğürtlen
Browni Tarifi Yapılışı
Fırını 150 dereceye ayarlayalım. Küçük doruk dairesel veya kare borcamın içerisine yağlı kağıt serip tepsimizi de hazırlayalım.
Tereyağını eritelim. İçerisine küçük parçalara ayırdığımız çikolatalarımızı ekleyip eritelim.
Bambaşka bir kap içerisinde yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpalım. Püf noktası çok eksik çırpılacak sadece karışana değin. Fazla çırpılırsa yüzü parlak olmaz kek gibi görünüm verir.
Erimiş çikolataları yumurta toz şeker karışımına ekleyelim çırpalım. Un ve bir çimdik tuzu da ekleyelim karıştıralım.
Üzerine isteğe tarafından böğürtlen yada frambuaz koyabilirsiniz. Dondurucuya çikolata parçaları koyup donmuş şekilde koyarak üzerini süsleyebilirsiniz. Ben böğürtlen kullandım.
Isıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika değin pişirelim.
Ilık ılık şekilde yanında filtre kahve ile harikulade olacaktır. Çoktan sağlık olsun.