Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Browni

Browni

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 90 gr6 yemek kaşığıtereyağ
  • 290 gram dağılınmışbitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram 3/4 bir yarım+bir çeyrek su kadehişeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 140 gr1 su kadehiun
  • Bir çimdik tuz
  • Ahududu, beyaz çikolata

Browni Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırınımımızı 150 derecede ısıtın.
  2. 20 cm ’lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını azıcık yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak biçimde bir yağlı kağıdı kesip yerleştirin.
  3. Orta boy tencerede 90 gr6 yemek kaşığıtereyağını eritin, ateşten alıp içine 290 gram dağılınmışbitter çikolataları ilave edin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  4. Mikser kabında 3 adet yumurta, 150 gram 3/4su kadehişeker ve 1 tatlı kaşığı vanilyayı kısacık çırpın.
  5. İçine usulca erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.
  6. 140 gr1 su kadehiun ve bir çimdik tuzu da ilave edin ve yalnızca karışana kadar çırpın.
  7. Kalıbınıza karışımı dökün. İçine ekleyecekseniz ahududular veya beyaz çikolatalar daldırınne kadar kalın parçalar olursa o kadar iyi ve fırında takribî 35-40 dk pişirin içi sıvı olsun isterseniz yeterli fakat ben azıcık daha katı beğeniyorum o surattan 10 dk fazla pişirdim.
  8. Çıkartıp soğumaya vazgeçin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın