Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Boza Tatlısı

Boza Tatlısı

Boza Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Boza köpüğü için

  • 500 ml boza
  • 200 ml krema

Leblebi helvası için

  • 500 gr leblebi unu
  • 500 gr tereyağı
  • 500 gr toz şeker
  • 1 ml su

Boza dondurması için

  • 1 ml boza
  • 4 yumurta sarısı
  • 200 ml süt
  • 100 gr toz şeker

Leblebi ekmeği için

  • 540 yumurta beyazı
  • 600 gr toz şeker
  • 750 gr un
  • 900 gr tam leblebi
  • Tuz

Boza Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz boza tatlısında. Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Tereyağını eritin. Leblebi ununu yavaş yavaş ilave ederek devamlı karıştırıp 5-6 dakika kavurun. Şeker ve suyu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın. Üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletin.

Leblebi ekmeği için lüzumlu tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca leblebi ekmeğine istenilen biçimi verip, kalıp veya bıçak desteğiyle 20 parçaya kesin.

Ekmeğin üzerine helvadan sürün. Üzerine ahududuları dizin. Soğuk boza köpüğü ilave edin. Daha sonra tekerrür ekmek ve helva koyup sandviç haline getirin. En üste tekerrür boza köpüğü ve toz tarçın döküp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın