Boza köpüğü için
Leblebi helvası için
Boza dondurması için
Leblebi ekmeği için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz boza tatlısında. Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Tereyağını eritin. Leblebi ununu yavaş yavaş ilave ederek devamlı karıştırıp 5-6 dakika kavurun. Şeker ve suyu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın. Üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletin.
Leblebi ekmeği için lüzumlu tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca leblebi ekmeğine istenilen biçimi verip, kalıp veya bıçak desteğiyle 20 parçaya kesin.
Ekmeğin üzerine helvadan sürün. Üzerine ahududuları dizin. Soğuk boza köpüğü ilave edin. Daha sonra tekerrür ekmek ve helva koyup sandviç haline getirin. En üste tekerrür boza köpüğü ve toz tarçın döküp servis yapın.