Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,15
Boşnak Tatlısı

Boşnak Tatlısı

Boşnak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 Kutu margarin
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 Tutam tuz
  • Alabildiğince un
  • 1 Kutu kabarmatozu

İç malzemesi

  • 1 Su kadehi vurulmuş ceviz
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi

Şerbeti için

  • 3 Su kadehi şeker 2.5 Su kadehi su
  • 1/4 limon suyu

Üzeri için

  • 1 Adet yumurtanın sarısı
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

Boşnak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim. Elenmiş unu ve 1 kutu kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz kocamanlığında parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak biçim verelim.

Biçim verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım. Ceviz tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım. Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir ölçü koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim. Evvelden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.

Ateşten almadan 1 dakika evvel çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım. Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim. Tatlıları servis tabağına alalım üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın