Malzemeler
İç malzemesi
Şerbeti için
Üzeri için
Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim. Elenmiş unu ve 1 kutu kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz kocamanlığında parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak biçim verelim.
Biçim verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım. Ceviz tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım. Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir ölçü koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim. Evvelden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
Ateşten almadan 1 dakika evvel çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım. Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim. Tatlıları servis tabağına alalım üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.