Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Boşnak Tatlısı

Boşnak Tatlısı

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için 

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Yapılışı

Tatlımızı yapmak için öncelikle şeker ve suyu bir tencereye koyalım ve kaynatalım, şerbet kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Hamur için yumurtaları derin bir kabın içine kıralım, üzerine toz şekeri ilave edip tel çırpıcı ile çırpalım. Sıvı yağ ile yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edelim. Karbonat, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip biraz daha çırpalım. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarladıktan sonra oval şekli verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hazırladığımız tatlıların üzerini çatalla şekillendirelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 30 ila 35 dakika pişirelim. Tatlı pişince fırından çıkaralım, soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim. Şerbeti çekince servis yapalım. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın