Malzemeler
9 yaprak hazır baklava yufkası
1 su bardağı tahin
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
yarım su bardağı sıvıyağ
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
1 yufka serilerek fırça yardımıyla üzerine eritilmiş tereyağ sürülür. 2. yufkada 1. yufkanın üzerine konularak oda yağlanır. 3. yufkada 2. yufkanın üzerine konulur ve yine fırça yardımıyla tahin sürülür.
Toz şeker ve ceviz serpiştirilir. Sıkıca rulo yapılır. Bıçakla 2 parmak kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Geri kalan yufkalarada aynı işlem uygulanır.
170 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirilir. En üste pudra şekeri dökülür. Afiyet olsun.