Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Borcamda Malaga Pasta

Borcamda Malaga Pasta

Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 4.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
  • 12 adet yerli muz
  • 1 paket süt kreması(200ml)
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Borcamda Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ, kakao, vanilya katılıp çırpılır.
  3. Un ve kabartma tozu eklenip çırpıldıktan sonra yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.
  4. Isıtılmış 180derece fırında 15dakika pişirilir.
  5. Fırından çıktıktan 5dakika sonra sütle ıslatılır.
  6. Kreması için süt, şeker, un, nişasta pişirilir.
  7. Tereyağ eklenip eriyene kadar karıştırılır.
  8. Toz halde krem şanti katılıp mikserle çırpılır ve ıslatılmış kekin üzerine dökülüp yayılır.
  9. Muzların kabukları soyulup aralıklarla karşılıklı 6şarlı olacak şekilde kremanın üzerine hafif bastırılıp dizilir.
  10. Ganajı için süt kreması ısıtılıp çikolata ve tereyağ eklenir.
  11. Eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  12. Soğuyunca muzların üzeri ve tüm yüzey kaplanacak şekilde acele etmeden dikkatli dökülür.
  13. 1 gece buzdolabında bekletilir.
  14. Ertesi gün aradaki boşluklara fındık, fıstık serpilip isteğe göre muzların üzeri benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın