Borcamda Köstebek Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Arası için muz (3-4 adet )
1 paket muzlu creme ole
2 paket krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
Muz çabuk karardığı için çilek kullandım ben dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Borcamda Köstebek Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Sıvıyağı ve sütü ekleyip çok az çırpalım.
Kuru malzemeleri de eleyelim ve mikserde karışana kadar çırpalım.
Yağlanmış borcama dökelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
Sütümüzü kremşantiyi ve creme oleyi bir kaba alıp çırpalım.
Kremşantiler ve creme oleyi 2, 5 su bardağı sütle iyice çırpalım. Hazırladımız kremayı dolaba kaldıralım.
Soğuyan kekimizin kenarlarında görselseki gibi kesip, boşluk kalacak şekilde kaşıkla veya elimizle oyalım ve bir kaba alalım. Çok derine inmeyin alt taban bir parmak kalınlığında olmalı.
Oyduğumuz kek parçalarını daha sonra pastamızın üzerinde kullanacağız.
Daha sonra kekimizi sütle kaşık yardımıyla ıslatalım.
Muzları dilimleyip kekimizin üzerine dizelim. (bu büyük borcama 5 tane yerli muz kullandım)dolaptan kremamızı alıp muzların üzerine yayalım ve düzleştirelim.
Oyduğumuz kek parçalarını elimizle ufalayalım.
Kremanın üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 3-4 saat bekledikten sonra servise hazır.
Arzuya göre akşamdanda hazırlaya bilirsiniz. Afiyet olsun.