Ilk Önce uygun bir tencereye ocağa alıp süt akışkan yağ şekeri kakao vanilyayı dürüstçe karıştırıp bir haşim kaynatıp ocağı söndürüp soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları karışma kabına kırıp mikserle uygun bir şekilde bir dakika her tarafında karıştırın.
Şekeri ekleyip bir süre daha karıştırıp akıcı yağ ekleyip karıştırmaya devam edelim sütü de ekleyin.
Unu eleyerek kakaoyu ile birlikte ekleyelim.
Ardındaki kabartma tozu, vanilya ekleyip hoş istikrarsız bir hamur elde edin.
Yağlanmış tepsiye kek hamurunu ekleyip evvelden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
İlk 30 dakika fırını açmayın sonra bir kürdan yardımıyla piştiğini denetleme edin eğer kürdana yapışmazsa pişmiş demektir.
Pişmiş keki fırından çıkarıp beş dakika birincil sıcaklığını geçmesini bekleyin dilimleyip sosu güzelce her yerine eşit bir şekilde dağıtın.