Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %1,50
  • ALTIN
    %1,21
  • BIST
    %2,45
Borcam Suflesi

Borcam Suflesi

Borcam Suflesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi sıvıyağ
  • 50 gr kakao
  • 2 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi un +1 yemek kaşığı un
  • 2.5 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi sıvıyağ
  • 50 gr kakao

Borcam Suflesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpalım.
  2. Daha sonra sütü ve akışkan yağı ilave edip karıştıralım. Hemen ardından öteki malzemeleri de ilave edip kek harcımızı bitirelim.
  3. Sıradan kek harcından azıcık cıvık oluyor netlikle un ilave etmeyin.
  4. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız borcama dökelim yere bir kaç defa vurup evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişmeye vazgeçelim. Hakimiyetli bir biçimde pişmeli.
  5. Kek pişerken sosu pişirelim.
  6. Uygun bir tencereye tüm malzemeleri ilave edelim azıcık karıştırıp ocağa alalım.
  7. Bir defa kaynayınca ocaktan alalım.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca pişmiş olan keki dilimleyerek kekin üzerine dökelim.
  9. Dinlenen keki istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Sınayanlara şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın