Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım, süt ve sıvı yağını da ekleyip tekrar çırpalım.
En son kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip karıştıralım.
Yağladığımız borcama kek hamurunun 3 ’te 2 ’sini dökelim, kalan hamura da kakao ekleyip karıştıralım ve kek hamurumuzun üzerine dökelim.
180 derecelik fırında pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan keki 2 su bardağı süt ile ıslatalım.
Muhallebisi için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp pişirelim.
Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve tereyağ ekleyelim, muhallebimiz ılıdığında ise toz krem şantiyi ekleyip tekrar karıştıralım ve kekimizin üzerine dökelim.
En son hazır çikolata sosumuzu üzerindeki talimattan yarım bardak eksik süt ile pişirelim.
Sosumuz soğuduğunda ise muhallebimizin üzerine dökelim.